- En bekreftelse på resesjon

Nivået er ifølge DNB Markets-økonom det svakeste som er registret siden juli 2012, og nedgangen den største siden juni 2011.

Publisert 25. mars 2019 kl. 08.53
Oppdatert 25. mars 2019 klokken 09.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
De foreløpige PMI-tallene for tysk industri fra Tyskland som kom fredag var langt svakere enn antatt på forhånd.
«Det var ventet at indeksen ville stige litt i mars, til 48,0, men resultatet ble et kraftig fall til 44,7 - og dermed en bekreftelse på at tysk industri er i resesjon», heter det fra seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets’ morgenrapport.Nivået er ifølge økonomen det svakeste som er registret siden juli 2012, og nedgangen den største siden juni 2011. - En viktig faktor bak oppgangen i aksjemarkedetSe også: Dette har ikke skjedd med rentene siden 2007
«Delindeksene bygger opp under det svake bildet. Indeksene for produksjon og sysselsetting falt mer enn hovedindeksen. Nye ordre falt helt ned til 40, mens indeksen for nye eksportordre falt sågar under 40, og er på det laveste siden finanskrisen», skriver Magnussen.Dette tyder ifølge seniorøkonomen i DNB Markets på at det primært er eksterne forhold som har bidratt mest til oppbremsingen i den tyske industrien.Les også: