- En klok og fremoverlent beslutning

Storebrand støtter regjeringens beslutning.

Fredag kom meldingen om at regjeringen vil trekke seg ut av oljeselskaper for å fjerne oljeprisrisiko. - Målet er å gjøre vår samlede formue mindre sårbar for et varig fall i oljeprisen. Da er det mer treffsikkert å selge selskapene som kun driver med leting og produksjon av olje og gass, enn å gå helt ut av en bredt sammensatt energisektor, sier finansminister Siv Jensen.Storebrand skriver i en pressemelding fredag at selskapet støtter regjeringens beslutning om å gjøre nasjonalformuen mindre sårbar for et varig fall i oljeprisen.- Dette er bra. Her har regjeringen tatt en fornuftig og fremoverlent beslutning. Vi har vært svært tydelige i våre råd, og i vårt høringssvar til Regjeringen. Ved å ta olje- og gassaksjer ut av Oljefondets referanseindeks, blir eksponeringen statens formue har mot en enkelt sektor klart mindre. Nå er myndighetene sikret at ikke for mange egg legges i samme kurv, sier konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand, Jan Erik Saugestad, i meldingen.Norges Bank har selv påpekt at statens formue er sårbar for et varig fall i prisene på olje og gass, på grunn av en for høy eksponering mot denne sektoren, heter det i meldingen.- Regjeringen har i dag tatt en klok og fremoverlent beslutning. Norge tar nå det første viktige steget inn i fremtiden, sier Saugestad.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også