- Enorme forskjeller mellom bunn og topp

Equinor har siden oljekrisen 2014 fokusert på å kutte kostnader - med unntak av lønnen til toppledelsen.

Ifølge DN har konsernledelsen i Equinor på fem år fått til sammen 400 millioner kroner i totalkompensasjon, hvorav 150 millioner kroner i bonuser og aksjetildelinger. Samlet har utbetalingene til toppledelsen steget med rundt 30 prosent siden oljekrisen startet.- Utbetalingene av bonus har variert i denne perioden. 2018 er det året vi har levert best i forhold til våre konkurrenter. Vi sammenligner med konkurrenter for at vi skal få isolert best mulig hva vi som selskap og organisasjon har levert, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen til DN.I 2016 skulle utbetalingene vært lavere ettersom selskapet tapte penger, men styret valgte likevel å gi halv bonus til tross for egne retningslinjer om et minimumsresultat, skriver avisen.Bjørn Asle Teige, hovedtillitsvalgt i Safe i Equinor, mener ifølge avisen at det skurrer at kostnadene til avlønning av toppledelsen er de eneste som stiger uavbrutt. Han mener vanlige ansatte i realiteten har hatt nullvekst i lønningene de siste fem årene. Samtidig jakter selskapet intensivt på kostnadskutt både eksternt og internt. - Det viser hvilke enorme forskjeller det er mellom bunn og topp, sier Teige til avisen.


Les også