Equinor stanser boring etter utstyrsfeil

Publisert 6. mars 2019 kl. 13.03
Oppdatert 6. mars 2019 klokken 13.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord

Equinor har stanset all boring av nye produksjonsbrønner på Gullfaks C-plattformen i Nordsjøen som følge av en teknisk feil ved en sikkerhetsventil.Sikkerhetsventilen skal beskytte mot utblåsing, ifølge Stavanger Aftenblad.Equinor fikk krass kritikk for den forrige sikkerhetsventilen på Gullfaks C-plattformen. Alle de tre Gullfaks-plattformene (A, B og C) fikk nye sikkerhetsventiler i 2017.Men under testing av ventilen på Gullfaks C 21. februar ble det avdekket tekniske feil. Alle de tre sikkerhetsventilene på Gullfaks-feltet ble derfor sendt til land for utbedringer, opplyser talsperson Morten Eek i Equinor.Testingen skjedde i forbindelse med klargjøring til boreoperasjoner.Det har tidligere vært en rekke problemer med sikkerhetsventiler på Gullfaks-feltet, og Equinor (da Statoil) fikk blant annet kritikk fra Petroleumstilsynet i 2015 for ikke å ha fulgt opp sikkerhetskritisk utstyr, deriblant ventilen, etter regelverket.Eek er fornøyd med at selskapets rutinetesting av nytt utstyr avdekket feil.– Testen har fungert, og det er betryggende. Samtidig er vi ikke fornøyd med at utstyret må utbedres. Nå vil dette følges opp i samarbeid med leverandør, sier Eek.Sikkerhetsventilene fra denne leverandøren er kun levert til Gullfaks-feltet, opplyser han.Ifølge Eek har ikke dette noe å si for den nåværende produksjonen på feltet.– Men vi får tre nye brønner inn i produksjonen senere enn planlagt, så vi har tapt noe framdrift der, sier Eek.Petroleumstilsynet er varslet om hendelsen.(©NTB)