Er økonomien på vei inn i en resesjon?

Det er relativt sjelden at Fed reduserer renten, uten at økonomien er på vei inn i en resesjon, ifølge DNB Markets-økonom Knut A. Magnussen.

Gårsdagen vitnet igjen om noe mer optimisme i markedene, etter noen dager med økt frykt for en global nedtur. Aksjemarkedene i Europa og i USA steg 0,6-0,8 prosent , med unntak for Oslo børs som kun var opp 0,3 prosent.I Asia er bildet litt blandet i dag, men fall i Japan og oppgang i Kina.«Mens optimismen holder seg oppe i aksjemarkedene, er rentemarkedene fortsatt preget av pessimisme», heter det fra seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets.Lange renter trakk litt ned i går, fra et allerede svært lavt nivå. I USA priser markedet inn minst to rentekutt i løpet av de to kommende årene.«Implisitt betyr det at man ser for seg en relativt kraftig oppbremsing av økonomien. Det er relativt sjelden at Fed reduserer renten, uten at økonomien er på vei inn i en resesjon», skriver seniorøkonomen.Oljeprisen har holdt seg relativt stabil de siste dagene, tross mye uro eller i markedene. Brent handles i skrivende stund rundt 68 dollar fatet, opp en knapp dollar fra i går.