Falt 12 prosent tirsdag – hoppet 15 prosent onsdag

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag beskjedne 0,06 prosent før den sluttet på 867,21 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,65 milliarder kroner.Veien videre- Jeg sendte i dag ut en anbefaling til kundene om å gå undervekt i aksjemarkedet, sa Peter Hermanrud, sjefstrateg i SpareBank 1 Markets, da han i dag var gjest på HegnarTV. - Mens optimismen holder seg oppe i aksjemarkedene, er rentemarkedene fortsatt preget av pessimisme, skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i dagens rapport fra DNB Markets.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 67,40 dollar, ned 0,04 prosent.Ferske tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene økte med 2,8 millioner fat i forrige uke til 442,3 millioner fat. Ifølge TDN Direkt var det ventet en nedgang på 1,2 millioner fat.Equinor falt 0,81 prosent til 190,35 kroner.Norsk HydroTirsdag kveld kom meldingen om at Hydros brasilianske aluminaraffineri Alunorte har inngått avtale med Ministério Público om å hente inn uavhengig teknisk ekspertise for å vurdere om rapporter som konkluderer med at Alunorte trygt kan gjenoppta normal produksjon, er i samsvar med tekniske parametere og relevante, gjeldende regler.Både miljødirektoratet SEMAS og University of Campina Grandev har konkludert med at Alunorte trygt kan gjenoppta normal produksjon.Dersom ekspertene støtter konklusjonen har Ministério Público forpliktet seg til å erklære overfor den Føderale domstolen i Belem at de ikke vil motsette seg en løfting av produksjonen, opplyses det.Analytiker Eivind Sars Veddeng i DNB Markets mener ifølge TDN Direkt at utviklingen er positiv ettersom Ministério Público har vært blant de mest kritiske aktørene i Alunorte-prosessen.- Dette er vel første gang Ministério Público ikke motsetter seg en åpning av Alunorte, gitt en positiv konklusjon på den gjennomgangen. I hvert fall fra utsiden har det virket som det har vært ganske stor uenighet mellom Hydro og Ministério Público, så det er et skritt i riktig retning, sier Veddeng, ifølge nyhetsbyrået.Norsk Hydro klatret 3,06 prosent og sluttet på 34,99 kroner.Thin Film ElectronicsFor nesten to uker siden informerte Thin Film Electronics at selskapet må ta flere drastiske grep for å kutte kostnader . Blant annet må 40 prosent av de ansatte gå.Grepene skal ifølge selskapet gi 20 millioner dollar i årlige besparelser på driftsnivå.I dagene som fulgte har aksjekursen falt jevnt og trutt, og på tirsdag falt aksjen hele 12,14 prosent. I dag var det tid for en rekyl, og aksjen hoppet hele 15,16 prosent til 0,30 kroner.Next BiometricsShanghai Basewin Technology har startet integreringen av Next Biometrics' Aadhaar-sertifiserte sensormoduler i Point-of-Sale (POS)-terminaler.Aksjen falt 0,58 prosent og sluttet på 8,58 kroner.Scatec SolarDNB Markets tar opp dekning på Scatec Solar. Ifølge TDN Direkt har det resultert i en kjøpsanbefaling og et kursmål på 100 kroner.Meglerhuset er tydeligvis imponert over selskapets solide posisjon og erfaring i raskt voksende solarmarkeder.Aksjen la på seg 1,81 prosent før den sluttet på 84,60 kroner.DNODNO planlegger å bore eller delta i opptil 30 brønner i Kurdistan og Nordsjøen, skriver selskapet i årsrapporten for 2018. Selskapet prosjekterer totalt å bruke 650 millioner dollar i utviklings- og letekostnader.Pareto Securities opererer med en kjøpsanbefaling på aksjen og et kursmål på 25 kroner. Onsdag sluttet aksjen på 18,77 kroner etter en kursfall på 0,64 prosent.