Finansbransjen forbereder seg på Brexit - flytter 8.000 milliarder

Mange finansselskaper forbereder seg nå på verst tenkelig resultat.

Publisert 13. mars 2019 kl. 08.34
Oppdatert 13. mars 2019 klokken 08.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Den uavhengige tenketanken New Financial publiserte mandag rapporten «The New Financial Brexitometer», som viser at 275 britiske selskaper flytter deler av virksomheten ut av landet før en eventuell brexit uten avtale, .- Vi har jobbet mye med brexit de siste tre årene, og jeg ble svært overrasket over omfanget av flytting så langt, sier adm. direktør i New Financial, William Wright, til avisen.Til sammen estimerer tenketanken at selskapene samlet tar med seg 925 milliarder dollar, tilsvarende rundt 8.000 milliarder kroner, ut av Storbritannia. De understreker at tallet trolig er konservativt, og tror det egentlige tallet på bedrifter og verdier som flyttes ut langt større.- Vi vet at mange selskaper ikke har truffet radaren vår, mange selskaper går ikke ut offentlig med planene sine, og mange selskaper har planer som ikke er klare ennå, sier Wright.