Flyekspert: Boeing-fly kan bli stående lenge

Boeing-fly som er satt på bakken etter helgens ulykke i Etiopia, kan bli stående lenge. Det kan ta måneder.

Ted S. Warren
Børs

– Hvor lenge flyene vil holdes på bakken er vanskelig å vite, sier Kjäll.Han tror man innen et par dager vil få svar på årsaken til søndagens flystyrt i Etiopia, der 157 mennesker mistet livet. Men det kan drøye måneder før en utredning er helt klar og eventuelle feil er utbedret, mener han.– Det betyr at disse flyene kan bli stående på bakken i lang tid, sier Kjäll.Ikke bare de reisende rammes. Reaksjonene på dødsulykken og at fly av typen Boeing 737 Max 8 settes på bakken, har fått Boeings aksjekurs til å falle.– Boeing er underlagt hardt press, ikke minst økonomisk, sier Kjäll.350 fly av denne typen er i bruk på verdensbasis. Boeing har dessuten fått bestillinger på 5.111 fly som ennå ikke er levert. Det er uklart hva slags garantiordninger selskapet har og hva konsekvensene blir å lengre sikt, mener flyeksperten.– Men det kommer til å ta tid før man har tatt igjen det tapte. Virkningene kommer til å bli langvarige, sier han.(©NTB)

boeing 737 max
luftfart
Nyheter
Børs