Fortsatt usikkerhet for Norsk Hydro

Det er fortsatt usikkert når forbudene ved Norsk Hydros aluminaraffineri, Alunorte, kan oppheves.

Tidspunktet for når forbudene ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil kan oppheves er fortsatt usikkert, skriver Norsk Hydro i sin årsrapport, ifølge TDN Direkt.På tidspunktet for godkjenning av rapporten, vises det ifølge nyhetsbyrået til at den statlige domstolens påbud om produksjonsbegrensning ved Alunorte og også forbudet mot bruk av DRS2 gjelder fortsatt, som er både sivil- og strafferettslig.«Når forbudene blir opphevet, forventes det at det vil ta rundt to måneder å komme opp på 75-85 prosent av Alunortes beregnede kapasitet. Tidspunktet for når Alunorte kan gjenoppta full produksjon avhenger av prosessen for idriftssettelse av DRS2 og pressfiltrene», skriver Hydro.De viser ifølge TDN Direkt til at de er i dialog med alle relevante myndigheter på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå i Brasil.«Vi jobber videre med å finne en omforent løsning for å gjenoppta normal produksjon, og for å kunne bruke det nye, moderne deponiet og de toppmoderne pressfiltrene», heter det i årsrapporten.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også