Fotballens kursraketter

Juventus scorer på børsen også.

Publisert 20. mars 2019 kl. 11.30
Oppdatert 20. mars 2019 klokken 13.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord

En gjennomgang gjort av svenske Affärsvärlden, viser at Juventus er vinneren blant børsnoterte fotballaksjer de siste 12 månedene.Aksjen har steget rundt 150 prosent i perioden, en oppgang som altså har kommet etter at klubben bladde opp en milliardsum for Cristiano Ronaldo.Ajax, Benfica og Borussia Dortmund har også sett et større kursløft.I Europa (inklusive Tyrkia) finnes rundt 30 børsnoterte klubber, deriblant også Manchester United og Lazio.- Mer hjerte enn hjerneDe største klubbene nyter godt av økte sponsorinntekter, billettsalg og penger TV-selskapene betaler for å vise kampene.Samtidig påpeker den svenske avisen at mange børsnoterte klubber er små, med lav børsverdi og en ledelse som fokuserer på annet enn aksjeverdier.- Man må nok si at de fleste fotballklubbene befinner seg på børsens bakside. Investorene eier som oftest aksjer i disse selskapene mer av hjerte enn hjerne, sier spareøkonom Joakim Bornold hos Söderberg & Partners til Affärsvärlden.Les også: Ronaldo sender aksjekursen i Juventus opp og ned