Fylkesmann vil stoppe Mowi-anlegg

Fylkesmannen i Nordland ber Mowi om å stanse etableringen av oppdrettsanlegg ved Rørskjæran på Vega.

Fylkesmannen har fått inn klager på utslippstillatelsen. Disse er nå sendt videre til Miljødirektoratet. Nå kan oppdrettsvirksomheten ikke etableres før klagesaken er avgjort.– Fylkesmannen ser at det er usikkerhet rundt konsekvensen av akvakultur innenfor verdensarvområdet på Vega, samt ukjente følger av påvirkning fra akvakultur på sjøfugl, skriver Fylkesmannen i en pressemelding.Fylkesmannen skriver også i et brev til Mowi Norway (tidligere Marine Harvest) at utslipp og støy fra anlegget kan påvirke ærfugl og andre fugler i området.Vegaøyan i Nordland fikk verdensarvstatus og ble skrevet inn på UNESCOS liste over verdens natur- og kulturarv i 2004.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også