Gikk glipp av 34 millioner kroner

Lønner seg å være oppmerksom

Publisert 11. mars 2019 kl. 14.01
Oppdatert 11. mars 2019 klokken 14.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
 I en børsmelding mandag skriver flyselskapet Norwegian at emisjonen hvor selskapet skulle hente tre milliarder kroner, ble betydelig overtegnet. Selskapet mottok tegning for 110 prosent flere aksjer enn det som ble tilbudt.For å gi aksjonærene muligheten til å unngå at eierandelen deres ble utvannet som følge av emisjonen, fikk de som eide aksjer i selskapet før 19. februar, to tegningsretter per aksje de eide.I børsmeldingen opplyses det at 98,8 prosent av tegningsrettene som ble tildelt, ble benyttet av aksjonærene.Det vil si at 1,2 prosent, eller om lag 1,1 millioner tegningsretter, forfalt verdiløse. Sluttkursen for tegningsrettene var drøye 30 kroner.
Med andre ord gikk aksjonærene som hadde fått tildelt tegningsretter, men hverken benyttet eller solgte de, glipp av rundt 34 millioner kroner på å være uoppmerksomme.
Aksjene for tegningsrettene som ikke ble benyttet vil bli tildelt de som overtegnet seg i emisjonen, på pro-rata basis. Det vil si at tildelingen er avhengig av antall aksjer man hadde fra før.