Gode tider i båtbransjen

Folk skal ha større båt med større motor

Børs

 Fjorårets rekordsommer skaper gode utsikter for båtbransjen i år. Omsetningen øker og kundene velger større båter.- Jeg skal ikke legge skjul på at vi roper litt hurra nå. For dette ser bra ut, sier Anders Topland hos Grimstad Bådsenter til DN. Han leder Norges største fritidsbåtkonsern med en omsetning på 260 millioner i fjor. I år blir det trolig mer.Etter finanskrisen var det elendige tider i båtbransjen, og de som da kjøpte båt valgte mindre båter i størrelsen fem til syv meter. Nå har denne trenden snudd, ifølge Topland.- Jo, nå skal kundene ha større båter med større motorer. Bare her hos oss i Grimstad har vi så langt i år solgt 48 båter. De aller fleste er på syv til ni meter med priser fra en snau million til 1,3 millioner. Og over halvparten skal ha store utenbordsmotorer på 300-350 hestekrefter, sier han til DN.

Båt
båtmarkedet
Nyheter
Børs