Gull viser seg som trygg havn

Gull er et yndet aktivum av mange investorer på grunn av sin sterke diversifiseringseffekt – og viser i dag nok en gang sin styrke. 

Publisert 22. mars 2019 kl. 20.20
Oppdatert 22. mars 2019 klokken 20.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 94 ord

Når frykten rammer markedet og alt faller, så trekkes investorer ofte til det som omtales som "trygge havner". Blant annet kan dette være de store valutaene som dollar og euro, og ikke minst lite sykliske råvarer.Det som omtales som trygg havn nummer én i usikre tider er ofte gull, og i dag der alt annet enn VIX-indeksen viser røde tall på de amerikanske markedene, er gull opp for dagen.Gull er nå opp 1,61 prosent så langt i mars og handles for øyeblikket til 1.312,45 dollar per troy ounce (opp 0,39 prosent for dagen) i følge Investing.