Hermanrud venter kraftig korreksjon på opptil 40 prosent

- Dette ligner veldig på et tradisjonelt «suckers rally».

Signaler om resesjon sendte amerikanske markeder rett ned fredag . Handelen var preget av statsobligasjoner, der man så resesjonsvarselet ved invertering av yielden til statsobligasjoner med 3 måneder og 10 års løpetid. Også på børsenen i Asia var det rødt natt til mandag. - Det har vært en klar forverring i Europa og de ledende indikatorene har hatt en stygg utvikling. Egentlig har utviklingen vært svak i hele den vestlige verden, samt i Japan og Kina, sier aksjestrateg Petter Hermanrud i Sparebank 1 Markets til DN.Hermanrud stålsetter seg nå ifølge avisen for en kraftig korreksjon, og peker på at verdensbørsene hittil i år har steget voldsomt, til tross for svake makrotall, fallende inntjening, og redusert økonomisk vekst.- Dette ligner veldig på et tradisjonelt «suckers rally». Og etter slik oppgang får man gjerne en betydelig korreksjon, sier Hermanrud videre.Dersom børsfallet kommer til høsten tror Hermanrud ifølge avisen at det kan bli snakk om et krakk på opptil 40 prosent.- Men dersom vi får en korreksjon allerede nå, blir det nok i første omgang snakk om et fall på drøyt ti prosent, sier Hermanrud til avisen.Les også: Hermanrud advarer: Triggerne beveger seg i feil retning


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også