- Hvor dumme kan politikerne bli?

Jan Petter Sissener gleder seg til å kjøpe billige oljeaksjer fra «dumme» politikere.

Publisert 9. mars 2019 kl. 08.45
Oppdatert 9. mars 2019 klokken 08.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
Eivind Yggeseth
Fredag ble det kjent at regjeringen vil ta oppstrømsselskaper innenfor energisektoren ut av Oljefondet. Selskapene regjeringen legger opp til å ta ut av fondet omfattet ved utgangen av fjoråret 134 selskaper med en samlet markedsverdi på om lag 70 milliarder kroner. - Hvor dumme kan politikerne bli, spør forvalter Jan Petter Sissener.- Dette fremstår som symbolpolitikk som ikke vil ha noen annen effekt enn å skape problemer for Oljefondets forvaltning, sier Sissener til Han forstår regjeringens ønske om å redusere eksponeringen mot oljesektoren og sårbarheten i forhold til oljeprisen. Men dersom dette var målet burde man heller ha solgt seg ned i Equinor og Petoro. Dette ville ifølge Sissener ha gitt større effekt, og med færre negative bieffekter, skriver avisen.- Jeg gleder meg til å kjøpe billige oljeaksjer fra Siv Jensen, og selger henne gjerne dyre aksjer tilbake, sier Sissener til avisen.