Hydro med oppdatering på Alunorte

Håper på å kunne starte full produksjon

Publisert 26. mars 2019 kl. 19.16
Oppdatert 26. mars 2019 klokken 19.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
Hydros brasilianske aluminaraffineri Alunorte har inngått avtale med Ministério Público om å hente inn uavhengig teknisk ekspertise for å vurdere om rapporter som konkluderer med at Alunorte trygt kan gjenoppta normal produksjon, er i samsvar med tekniske parametere og relevante, gjeldende regler, skriver Norsk Hydro i en pressemelding.Både miljødirektoratet SEMAS og University of Campina Grandev har konkludert med at Alunorte trygt kan gjenoppta normal produksjon.Dersom ekspertene støtter konklusjonen har Ministério Público forpliktet seg til å erklære overfor den Føderale domstolen i Belem at de ikke vil motsette seg en løfting av produksjonen, opplyses det.Alunorte har fortsatt kun halv produkjson etter at Hydro i fjor ble pålagt å redusere produksjonen ved anlegget, som er verdens største aluminaraffineri. Det skjedde etter oversvømmelser og utslipp ved anlegget.Hydro skriver videre at den føderale domstolen i Belem har innkalt til høring 4. april mellom Alunorte og Ministério Público om embargoene på produksjon og bruken av det nye avfallsdeponiet for bauksitt, DRS2.