CEO of Norsk Hydro ASA, Svein Richard Brandtzaeg, attends a press conference in Oslo, Thursday, Feb. 7, 2019 to present Hydro's financial results for the fourth quarter 2018. (Terje Bendiksby, NTB scanpix via AP) Terje Bendiksby

Hydro oppdaterer - venter på endelig rapport

Det skal ikke være funnet avvik etter meldinger om misfarget vann i områdene rundt Alunorte. Endelig rapport fra myndighetene er ikke klar.

Det er ifølge Norsk Hydro ikke funnet avvik etter meldinger om misfarget vann i områdene rundt Alunorte forrige uke, men endelig rapport fra myndighetene er ikke klar, skriver TDN Direkt.En video tatt av innbyggere i landsbyen Bom Futuro i nærheten av Alunorte i Brasil viser oversvømmelser av vann som innbyggerne sier har uvanlig farge og lukter vondt, skriver avisen Globo fredag.Claudio Gomes fra politiets miljødivisjon Dema sier til Globo ifølge nyhetsbyrået at man kunne se intense farger i vannet. Innbygger Maria Salustiana Cardososom, som bor 300 meter fra Alunortes DRS 1-deponi sier til avisen Vermelho at hun tirsdag våknet med vann inne i huset, «som var rødt og luktet vondt».Den 27. februar meldte Ministerio Publico ifølge TDN Direkt at Hydro Alunortes bauksittdeponi 1, DRS-1, har blitt inspisert av den brasilianske miljømyndigheten Semas sammen med brannmenn og sivilgarden, etter rapporter fra lokalsamfunnet i byen Barcarena om at vannet i Murucupi-elven etter et regnfall var uvanlig rødt sammenlignet med hva som er normalt for en regnfull dag. Miljømyndiheten Semas har sammen med brannmenn og sivilgarden undersøkt saken på oppdrag fra Ministerio Publico, men ikke avlagt endelig rapport.Informasjonssjef Øyvind Breivik skriver til nyhetsbyrået at brannvesenet ikke har funnet noe avvik.«Offisiell rapport foreligger ikke ennå, men brannvesenet, som gjennomførte inspeksjonen på vegne av Ministerio Publico, skrev i etterkant under på at det ikke var funnet noen avvik under inspeksjonen», skriver Breivik.Videre skriver han at fabrikkledelsen ved Alunorte rapporterer at alle systemene er intakte og at det har ikke vært noen utslipp.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også