Hydro utsatt for omfattende cyberangrep

Kjenner fortsatt ikke til det fulle omfanget.

Hydro ble natt til tirsdag utsatt for et omfattende cyberangrep, opplyses det i en børsmelding.Informasjonsdirektør Halvor Molland sier til TDN Direkt at angrepet startet mandag kveld og økte utover morgenkvisten.Hydro arbeider nå for å nøytralisere angrepet, men kjenner hittil ikke det fulle omfanget av situasjonen.Manuell driftIfølge meldingen vil angrepet påvirke driften i flere av selskapets forretningsområder.«IT-systemer i de fleste forretningsområdene er påvirket og Hydro skifter til manuell drift så langt det er mulig», skriver selskapet.- For eksempel vil metallverkene på Vestlandet, de som er berørt, kjøre manuelt. Det var slik de ble kjørt før i tiden, sier Molland til nyhetsbyråetKostnadene kan stige kraftigPareto Securities skriver ifølge TDN Direkt i en oppdatering at det ikke er noen stor effekt innen primærmetall så langt. Kostnadene vil imidlertid trolig stige kraftig med lavere effektivitet. Meglerhuset påpeker at innen valsede produkter er IT-systemene nede, mens innen ekstruderte produkter er påvirkningen kraftig, både geografisk og driftsmessig.Les hele meldingen her.