I verste fall kan Myrseths børsrakett bli lagt ned

25. februar valgte investeringsdirektør Stig Myrseth å inkludere det Røkke-dominerte skipsverftet Philly Shipyard i sin anbefalte portefølje. Det gikk ikke upåaktet hen, og i løpet av samme dag hoppet aksjen 31,67 prosent til 39,50 kroner.I dagene som fulgte fortsatte aksjekursen fortsatt oppover, og onsdag for en uke siden sluttet aksjen på 52 kroner (etter å ha vært oppe i 67,80 kroner). Siden har pilen pekt nedover.I går endte aksjen på 45,80 kroner, ned 6,53 prosent.- Er børsfesten over i Philly Shipyard, eller mener du det er mer å hente?- Med knapt 50 kroner i netto rentebærende cash per aksje har Philly brukbar verdsettelsesstøtte på dagens nivåer, sier Myrseth til Hegnar.no.Med tom ordrebok etter utgangen av dette kvartalet vil kursutviklingen fremover avgjøres av om verftet klarer å lande noen kontrakter eller ikke.- Det eneste som kan sies med sikkerhet, er at utfallsrommet i aksjen er stort. Jeg heller mot at det går mot kontraktsmeldinger, men sikker kan man aldri være, og det begynner dessuten å haste, sier Myrseth til Hegnar.no.- Det er med andre ord svært risikabelt å investere i aksjen etter den siste tids kraftige kursoppgang?- Ja, Philly er et høyrisikocase med både stor oppside og nedside. Om verftet ikke sikrer nye ordrer, kan det bli lagt ned, avslutter Myrseth.Torsdag omsettes aksjen for 45 kroner, ned 1,75 prosent.Det betyr at aksjen er ned 5,86 prosent den siste uken mens den er opp 55,17 prosent den siste måneden.