Kinesiske børser fyker rett opp

Det er god stemning på børsene i Asia mandag morgen.

De asiatiske børsene styrker seg mandag morgen.I Japan klatrer Nikkei 1,00 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,66 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 2,30 prosent, og CSI 300 er opp 2,61 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrkes 1,04 prosent.Kospi i Sør-Korea faller derimot 0,11 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,40 prosent, mens Straits Times i Singapore er stiger 0,80 prosent.Kan signeres i marsDet er utviklingen i handelssamtalene mellom USA og Kina som løfter de asiatiske børsene mandag morgen.Selv om avtalen fortsatt ikke er helt i boks, ser det ifølge The Wall Street Journal ut til at USAs Donald Trump og Kinas Xi Jinping kan inngå en formell handelsavtale når de møtes til et toppmøte rundt 27. mars, melder NTB.- En handelsavtale er det som kan løfte markedet til neste nivå, sier porteføljeforvalter i Tribeca Investent Partners, Jun Bei Liu, til Bloomberg News.