Kitron: Dette er våre tre mål

Kitron oppdaterer om selskapets nye ambisjoner. 

Publisert 21. mars 2019 kl. 10.20
Oppdatert 21. mars 2019 klokken 10.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord

Kitron arrangerer torsdag kapitalmarkedsdag for å gi en oppdatering om fremdriften mot selskapets 2020-mål og skissere ambisjoner for en ny strategiperiode.Kitron fastholder her målet om en organisk omsetningsvekst som medfører driftsinntekter på 3 milliarder kroner i 2020, i tillegg til ytterligere driftsinntekter fra oppkjøpet av EMS-divisjonen til API Technologies, skriver Kitron. Se presentasjonen live her fra kl. 12:00Selskapet fastholder samtidig målene om driftsmargin (EBIT) på 7 prosent og avkastning på driftskapital (ROOC) på 25 prosent i 2020.Selskapet har også utvidet den strategiske horisonten fra 2020 og satt følgende finansielle ambisjoner for 2025:

  • Driftsinntekter på 5 milliarder kroner, med mulige oppkjøp eller fusjoner som tillegg
  • Driftsmargin (EBIT) prosent
  • Avkastning på driftskapital (ROOC) 25 prosent

- I løpet av de seneste årene har vi i betydelig grad forbedret Kitrons prestasjoner. Vi har økt den organiske veksttakten, kontinuerlig forbedret driften, noe som har bedret lønnsomheten, og vi har økt driftsinntektene gjennom det nylig annonserte oppkjøpet i USA, sier Cathrin Nylander, finansdirektør og konstituert konsernsjef i Kitron.- I de kommende årene vil vi bygge videre på den eksisterende strategien for å fortsette å skape verdier for våre aksjonærer, sier Nylander videre.