Kjendisfavoritt klatrer

Publisert 18. mars 2019 kl. 12.51
Oppdatert 18. mars 2019 klokken 12.52
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 596 ord

Oslo Børs holder seg fortsatt i positivt terreng. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 883,31, opp 0,31 prosent. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.272 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er opp 0,09 prosent til 67,22 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,15 prosent til 58,43 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 66,70 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen har dermed steget noe i løpet av helgen, samtidig som Opec og samarbeidslandene har møttes i Baku for blant annet å diskutere veien videre for gruppens produksjonskutt.Den saudiarabiske energiministeren Khalid al-Falih sier ifølge TDN Direkt at det er generell konsensus blant Opec og samarbeidslandene om en kuttforlengelse.Han påpeker at Opec og samarbeidslandene ikke vil endre retning rundt videre produksjonskutt før de ser påvirkningen fra de amerikanske sanksjonene mot Iran og Venezuela, og at de vil kutte så lenge lagerbyggingen fortsetter.Ifølge nyhetsbyrået hadde Opec og samarbeidslandene en overholdelsesgrad på 86 prosent i februar i henhold til avtalen om å kutte 1,2 millioner fat pr dag.Møtene i Baku fortsetter mandag.Equinor klatrer 0,91 prosent til 194,20 kroner, mens Aker BP er ned 0,20 prosent til 298,20 kroner. DNO Svekkes 0,94 prosent til 18,53 kroner.Toppsjefer gårBåde Norsk Hydro og Orkla melder at konsernsjefene nå forlater sjefsstolen.I Norsk Hydro er Hilde Merete Aasheim utnevnt som arvtaker  etter Svein Richard Brandtzæg, som forlater Hydro etter 10 år i sjefsstolen og hele 33 år i selskapet. Brandtzæg vil bli værende i selskapet ut året, og fungere som rådgiver for den nye konsernsjefen og Hydros teknologistyre.I Orkla er det Peter A. Ruzicka som sier seg ferdig som toppsjef , etter 5 år i stillingen. Han fortsetter som konsernsjef frem til Orkla har presentert resultatet for 1. kvartal 2019 den 7. mai.Arbeidet med å finne Ruzickas etterfølger starter ifølge meldingen umiddelbart. Fra 7. mai og frem til ny toppsjef er på plass, vil Terje Andersen bli konstituert som konsernsjef.Hydro-aksjen klatrer mandag morgen 2,11 prosent til 35,87 kroner, mens Orkla er ned 2,04 prosent til 67,08 kroner.NorwegianFerske aksjonærlister viser mandag at flere av Norges mest profilerte investorer har kommet inn på eiersiden  i flyselskapet Norwegian gjennom emisjonen på totalt 3 milliarder kroner.Arne Blystad har gjennom Songa Trading blitt tildelt 2,1 millioner aksjer, mens Torstein Tvenge har skaffet seg drøyt 1,7 millioner aksjer. Øystein Stray Spetalen har tatt i underkant av 1,1 millioner aksjer gjennom Tycoon Industrier AS, og seiler dermed opp blant flyselskapets 20 største aksjonærer.Norwegian-aksjen klatret 4-5 prosent tidligere i dag, men er nå opp 0,18 prosent til 55,52 kroner Må kutteThin Film Electronics var ved børsåpning ned over 20 prosent, men er nå ned 13,78 prosent til 0,35 kroner. Selskapet meldte etter at børsen stengte fredag at de må ta flere drastiske grep for å kutte kostnader . Blant annet må 40 prosent av de ansatte gå.Grepene skal ifølge selskapet gi 20 millioner dollar i årlige besparelser på driftsnivå.Fortsatt laksefallI sin morgenrapport fredag nedgraderte DNB Markets sitt syn på sjømatsektoren , og mente at det nå er på tide å ta gevinst i aksjene. Meglerhuset nedjusterte samtidig flere av aksjene, og en hel rekke sjømataksjer falt kraftig på Oslo Børs.Aksjene står fortsatt i rødt mandag morgen, men fallene er litt mer moderate.Mowi er foreløpig ned 0,65 prosent, SalMar faller 0,82 prosent, og Grieg Seafood svekkes 2,20 prosent. Lerøy Seafood faller 1,21 prosent, Bakkafrost svekkes 2,18 prosent, mens Norway Royal Salmon er ned 0,51 prosent.Panoro EnergyFerske aksjonærlister mandag viser at kjendisinvestorer øker i oljemyggen Panoro Energy. Ketil Skorstad, Sundt-familien og Edvin Austbø er blant investorene som fortsetter å hamstre i Panoro Energy.Fredrik Sneve, med investeringsselskapet F2 Funds, kjøpte i forrige uke 31.500 aksjer . Dermed eier Sneve - som er nest største aksjonær - 3,59 millioner aksjer i selskapet, tilsvarende 5,75 prosent.Aksjen er opp 3,22 prosent til 17,65 kroner.