Konsernsjefen i Swedbank går av

Birgitte Bonnesen ferdig som toppsjef. Banken bekrefter hun har fått sparken.

Swedbank opplyser i en melding at konsernsjef Birgitte Bonnesen går av. Finansdirektør Anders Karlsson har blitt utnevnt som fungerende konsernsjef.- Utviklingen den siste dagene har skapt et enormt press på banken. Derfor har styret besluttet og avskjedige Birgitte Bonnesen fra hennes posisjon. Når det er sagt har Birgitte Bonnesen bidratt solid til å utvikle Swedbank til en ledende digitalbank med en fysisk tilstedeværelse, skriver styreleder Lars Idermark i en pressemelding.Swedbank skriver videre at hun har gjort gjort et viktig bidrag i løpet av hennes tre år som konsernsjef.Styret opplyser om at jakten på hennes erstatter har startet. Stockholm-børsen innfører samtidig handelsstopp etter å ha falt nærmere fire prosent, bekrefter Nasdaq overfor Di. Aksjen har falt rundt 15 prosent de siste to dagene.Onsdag gjennomførte Svensk økokrim razzia mot Swedbanks hovedkontor.Tidligere i år avslørte kringkasteren SVTs «Uppdrag Granskning» mistanker om hvitvasking gjennom Swedbank. Saken omfatter mistenkelige pengeoverføringer verdt tilsvarende 40 milliarder svenske kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også