Konsumprisene som forventet i USA

I februar steg konsumprisene på linje med forventningene.

Publisert 12. mars 2019 kl. 18.31
Oppdatert 13. mars 2019 klokken 07.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
Konsumprisindeksen i USA steg 0,2 prosent fra måneden før, og 1,6 prosent år over år. - Du vil trenge et ganske stort hopp i inflasjon for at FED skal bevege seg, sa porteføljeforvalter i Osterwies, Eddy Vaturu, til Marketwatch.Uten å måtte bekymre seg for inflasjon og en aggressiv FED, beveger investorer seg stadig mer mot obligasjoner. Obligasjonsfond har tiltrukket seg 76 milliarder dollar hittil i år, samtidig som 26 milliarder dollar har blitt trukket ut av aksjemarkedet i samme periode, viser tall fra EPFR, ifølge Marketwatch.- Styreformann, Jerome Powell vil være duete nesten gjennom hele 2019, forventer strategidirektør hos MUFG Securities, John herrmann, i en kommentar til Marketwatch.De lange rentene faller etter nyheten, og 10-års renten er ned hele 3,3 basispunkter til 2,609 prosent. 5 års renten er ned 2,9 basispunkter til 2,415 prosent. 3 års renten faller 3 basispunkter til 2,416 prosent og er fortsatt under 2 åringen på 2,451 prosent. - Inflasjon er dempet nå, men investorer bør være varsomme for uforutsette hendelser, avslutter Vataru.