Kursrallyet ikke over - opp 119 prosent i 2019

Norwegian fikk bank, mens nyheter løftet en rekke aksjer.

Etter en positiv åpning, smuldret etter hvert oppgangen bort fredag.Ved børsslutt står hovedindeksen i 863,11, ned 0,44 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.829 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang i USA o g til dels kraftig oppgang i Asia tidligere i dag.Særlig Kina-børsene steg på positive signaler fra handelssamtalene mellom USA og Kina.OljeprisenBrent-oljen stiger 0,8 prosent til 67,60 dollar fatet, som er opp fra 66,60 dollar ved stengetid i Oslo torsdag.WTI-oljen klatrer 1,3 prosent til 60,04 dollar fatet.Equinor falt 0,6 prosent til 188,85 kroner, det til tross for at Berenberg har kuttet kursmålet på aksjen. Ellers i olje er Aker BP opp 2,2 prosent til 307,00 kroner, mens DNO la på seg 2,3 prosent til 19,15 kroner.Prosafe opplyser at Aker BP har utøvd den andre av totalt tre opsjoner for «Safe Scandinavia» , som hver har en varighet på en uke og verdt rundt en million dollar.Prosafe steg 2,7 prosent til 16,54 kroner. Questerre-rallyQuesterre-rallyet fortsatte fredag.Aksjen endte høyt oppe på vinnerlisten, etter en oppgang på 10,4 prosent til 3,27 kroner. Sparebank 1 Markets har sendt ut en analyse med kjøpsanbefaling og kursmål på 5,00 kroner. Analytiker Teodor Sveen-Nilsen ser dermed fortsatt stor oppside i aksjen. Aksjen har hittil i 2019 mer enn doblet seg, opp 118,6 prosent. Det siste året er imidlertid aksjen fortsatt ned drøye 51 prosent. Vi merker oss videre at Aker la på seg 5,3 prosent til 658 kroner etter at Aker Energy i går sendte inn PUD f or Deepwater Tano/Cape Three Points-blokken (DWT/CTP) offshore Ghana.Pecan-feltet er først ut, og estimerte investeringer er 38 milliarder kroner.Solgte kjempepostFjordkraft falt 2,6 prosent til 36,39 kroner etter at Skagerak Energi har solgt kjempepost på kurs 35,70 kroner.Faktisk kvittet Skagerak seg med halve aksjeposten, og cashet inn over 550 millioner kroner.Ellers blant tungvekterne falt blant annet Mowi og SalMar, ned 4,4 og 0,6 prosent, til 192,50 og 413,80 kroner. DNB er ned 1,7 prosent til 158,80 kroner, mens Orkla er opp 0,8 prosent til 66,20 kroner. Tomra er opp 6,2 prosent til 257,00 kroner, og Subsea 7 er opp 0,6 prosent til 106,70 kroner.Sistnevnte har inngått en kontrakt med Shell for Arran gassfeltutvikling, som ligger ca 150 miles øst for Aberdeen. Kontrakten er på mellom 100-200 millioner dollar. NorwegianNorwegian falt kraftig på Oslo Børs fredag. Wall Street Journal skriver at årsaken til Boeing 737 Max-ulykkene med Ethiopian Airlines og Lion Air trolig er funnet.Samtidig viser TUI i et resultatvarsel fredag til betydelig usikkerhet rundt når 737 Max-flyene vil kunne komme tilbake i drift igjen.Selskapet skriver at de venter at MAX-flyene tidligst vil være i lufta i midten av juli, og venter som følge av dette en negativ engangseffekt i underliggende EBITDA på om lag 200 millioner euro, tilsvarende drøye 1,9 milliarder kroner. Norwegian-aksjen falt 5,6 prosent til 44,00 kroner. EMGS suste opppEMGS snuser på kjempekontrakt, og ble belønnet med en oppgang på 10,9 prosent til 3,03 kroner.Bare tre aksjer steg mer, og det er Merkur Market-baserte Induct, Shelf Drilling og Avance Gas Holding.Induct-oppgangen er på 27,3 prosent til 7,00 kroner etter at det kjendistunge selskapet har generert de første annonsebaserte inntektene på sin neste generasjons plattform.Shelf Drilling endte opp 23,8 prosent til 42,90 kroner, mens Avance-aksjen klatret 13,3 prosent til 17,18 kroner. Scanship Holding fortsetter den sterke oppgangen etter gårsdagens gjennombruddskontrakt , og steg nye 5,6 prosent til 7,50 kroner.VLGC-ratene har steget betydelig den seneste tiden, samtidig som BW LPG og Avance Gas har falt de seneste månedene.Pareto Securities mener ifølge TDN Direkt at aksjemarkedet ennå ikke forstår hvor «sunt» VLGC-markedet har blitt.BW LPG la på seg 4,9 prosent til 30,10 kroner.I toppen av taperlisten finner vi en rekke aksjer og egenkapitalbevis som går eksklusive utbytte.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også