Lakseboss er optimist

- Det er åpenbart at vi er i en unik posisjon, sier styreleder Johan Andreassen i Atlantic Sapphire.

Etter å ha sikret 86 millioner dollar i finansiering av DNB og danske IKF i februar, vil Atlantic Sapphire være fullfinansiert ut året, skriver TDN Direkt.Vil vokse med USA- Månedlig capex vil falle gradvis ettersom første fase av Miami blir fullført. Vi venter at 90 prosent av fase 1 i USA vil være fullført innen årsskiftet, sier styreleder Johan Andreassen i Atlantic Sapphire på North Atlantic Seafood Forum-konferansen torsdag.Selskapet satte ut første runde med smolt i november og andre runde i februar.- For øyeblikket har vi 1,15 millioner fisk i Miami. VI ønsker å vokse med USA, sier Andreassen, ifølge nyhetsbyrået.- Vår målsetningen er å ha 10 prosent av USA-markedet i 2027, eller rundt 20 prosent av volumvekst i samme periode, sier han.- I en unik posisjonVidere sier styrelederen at selv om kostnadene er høye nå, vil de dra nytte av nærhet til det amerikanske markedet.- Å fly en kilo laks, koster fem kilo i CO2. Vi kan slakte på mandag og levere i New York på tirsdag. Det er åpenbart at vi er i en unik posisjon til å ta snarveier den operasjonelle verdikjeden. Vi vil bygge 10 RAS-fasiliteter i USA og om 10 år vil vi være 10 ganger større enn fase 1, sier han, ifølge TDN Direkt.Merkur Market-noterte Atlantic Sapphire er opp 93,68 prosent de seneste 12 månedene.