«Loke Viking» er tilbake i spotmarkedet

Viking Supply Ships har oppgradert ankerhåndtereren til isklasse 1A-Super.

Etter å ha ligget i opplag siden høsten 2017 er ankerhåndteringsfartøyet (AHTS) «Loke Viking» tilbake i spotmarkedet i Nordsjøen.Fredag har det 2011-bygde fartøyet sikret seg sitt første oppdrag.Sammen med «Island Vanguard» skal «Loke Viking» flytte Rowans oppjekkbare borerigg «Rowan Stavanger» for Repsol Norge.Førstnevnte oppnår en dagrate på 200.000 kroner, ifølge Westshore Shipbrokers.Fungerende finansdirektør Morten G. Aggvin i Viking Suppy Ships opplyser at fartøyet ble oppgradert til isklasse 1A-Super i løpet av vinteren.«Dette prosjektet er nå fullført og vi ønsket derfor å få skipet tilbake i operasjon. Vi valgte derfor å bytte ut «Brage Viking» med «Loke Viking» og antallet fartøy i spotmarkedet vil således være uendret», skriver han i en epost til Hegnar.no.Av rederiets to andre AHTS-ene som er i spotmarkedet, er «Magne Viking» opptatt med å flytte «Ocean Valiant» for Total på britisk sokkel, mens «Njord Viking» ligger ved kai i Bergen og venter på nye oppdrag.Det er kun et fåtall ledige AHTS-er i Nordsjøen fredag etter at også Equinor har vært i markedet for å hente inn riggflyttingskapasitet. Ratene ligger rundt 200.000 kroner dagen over hele linjen.«Normand Ranger» er også tilbake i Bergen etter å ha støttet Odfjell-riggen «Deepsea Stavanger» på oppdrag for Total i Sør-Afrika


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også