- Maersk Drilling er nest mest verdifulle riggselskap

Bare et selskap er mer verdt, ifølge Pareto Securities. 

Publisert 26. mars 2019 kl. 10.57
Oppdatert 26. mars 2019 klokken 12.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
I en analyse tirsdag skriver Pareto Securities at Maersk Drillings markedsverdi mest sannsynlig bare overgås av Transocean, som er verdens mest verdifulle riggselskap.Ifølge TDN Direkt estimerer meglerhuset en verdi på 83 dollar pr aksje, tilsvarende en markedsverdi på rundt 3,5 milliarder dollar for Maersk Drilling.Selskapsverdien (EV) estimeres til rundt 4,6 milliarder dollar.- Basert på peer-prising bør Maersk Drillings egenkapital bli verdsatt til 83 dollar pr aksje, og det kan argumenteres for en premie på grunn av selskapets forsiktige finansiering og relativt solide ordrereserve, skriver Pareto Securities, ifølge nyhetsbyrået. Meglerhuset legger imidlertid til at mulig "misoppfattelse" knyttet til enkelte av selskapets eiendeler og salgspress i aksjen i forbindelse med børsnoteringen, kan føre til at aksjen vil handles lavere enn sammenlignbare selskaper (peers) til å begynne med.- Vi mener at dette kan lede til et interessant inngangspunkt for investorer som ser etter mindre risikabel drilling-eksponering i en av de minst belånte selskapene i industrien, heter det. Det er ventet at Maersk Drilling blir børsnotert i København 4. april.