Magseis får juling - ned 30 prosent på to dager

- Det er ingen ting å lure på. Det var et veldig dårlig kvartal, sier analytiker.

Magseis Fairfield-aksjen stupte torsdag 21,3 prosent, og fredag fortsetter aksjen ned nye 11,3 prosent til 14,10 kroner.Det skjer etter at selskapet la frem sine tall for fjerde kvartal 2018, som viste en rød bunnlinje atter en gang. Etter skatt endte resultatet på minus to millioner dollar, mot minus 9,79 millioner dollar i samme periode året før. Inntektene beløp seg til 76,2 millioner dollar, mot 4,75 millioner dollar i samme kvartal året før.- Det er ingen ting å lure på. Det var et veldig dårlig fjerde kvartal, men det verste var de nye fremtidsutsiktene for 2019 der selskapet venter 100 millioner dollar i ebitda. Det var mange som forventet 200 millioner dollar, sier John Olaisen i ABG Sundal Collier til TDN Direkt.Magseis har tidligere kommunisert en guiding om omsetning på 500 millioner dollar i 2019. I tillegg venter selskapet en EBITDA på 100 millioner dollar i perioden.I kvartalet hadde Magseis noen allerede kommuniserte prosjekter som var meget lønnsomme, blant annet salg av noder til BGP for 150 millioner dollar, skriver nyhetsbyrået. Analytikeren peker derimot på lave marginer. - Av de 500 millionene er det litt over 100 millioner i omsetning på et salg av noder til Kina, hvor de tjener 50 millioner dollar. Det vil si at på de siste 400 millionene tjener de bare 50 millioner i EBITDA. Der er det store avskrivninger så ebit-marginen er nesten null, sier Olaisen til nyhetsbyrået.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også