Mener disse burde børsnoteres

Samfunnsøkonom Svein Harald Øygard mener klimatiltakene må vris over fra politikken og inn i markedet.

Seniorpartner i Sparebank 1 Markets, Svein Harald Øygard, mener Statkrafts internasjonale virksomhet og Norfunds kraftselskap SN Power burde børsnoteres, skriver Dagens Næringsliv.Om sistnevnte påpeker han at den norske stat har utviklet et selskap som utvikler kraftproduksjon i den tredje verden, en fordi de har mangel på kapasitet, mangel på penger og fokuserer på vannkraft, utvikles ikke så mange prosjekter som ellers.- Hvis du sier at SN Power skal gjøre prosjektutvikling, landanalyser og gjennomføre prosjektene, hvorfor skal ikke da deretter en portefølje av utviklede prosjekter kunne børsnoteres. Da vil investorene, gitt at dette nå er lønnsomme prosjekter, investere inn i disse prosjektene, sier Øygard til avisen.Han mener klimatiltakene må vris over fra politikken og inn i markedet.- Politiske tiltak er viktig, men det som skjer på markedssiden virker ufattelig mye sterkere og det er der pengene sitter. Hvis man hadde funnet plattformer som hadde gjort det mulig å investere, så snakker vi titalls, ja hundretalls, milliarder av kroner som kunne blitt investert, sier han.