Nasdaq øker budet på Oslo Børs

Nasdaq øker budet på Oslo Børs VPS.

Nasdaq øker sitt bud på Oslo Børs VPS, og hever fra 152 til 158 kroner per aksje, går det frem av en melding. Børsgiganten matcher dermed Euronext-budet.Nær 6,8 milliarderVidere går det blant annet frem at Nasdaq reduserer minste akseptbetingelse, forlenger akseptperioden og utsetter sluttdatoen og bekrefter sin forpliktelse til sekspunktsprogrammet for utvikling og styrking av Oslo Børs VPS og det norske kapitalmarkedet, heter det.Den økte tilbudsprisen verdsetter den totale utstedte aksjekapitalen i Oslo Børs VPS til 6.795 millioner kroner, eller tilnærmet 795 millioner dollar, og representerer en premie på 44 prosent i forhold til sluttkursen for aksjene i Oslo Børs VPS på NOTC den 17. desember 2018.- Vi er sikre på at vårt tilbud er den beste løsningen for aksjonærene, medlemmene, utstederne, investorene og de ansatte i Oslo Børs VPS, kommenterer Adena Friedman, Konsernsjef i Nasdaq.- Vi kan vise til sterke resultater når det gjelder vellykket drift av børser i den nordiske regionen, og vi har gjentatte ganger vist at vi er i stand til å kombinere fordelene ved å være en av verdens ledende markedsoperatører med evnen til å samtidig fremme særtrekkene og de individuelle styrkene til de finansielle økosystemene i hvert enkelt land, fortsetter Friedman.Her kan du lese hele meldingen. Matcher Euronext-budetI en pressemelding mandag 11. februar opplyste Euronext at det høyner budet på Oslo Børs VPS til 158 kroner per aksje fra tidligere 145 kroner. Akseptperioden ble forlenget med fire uker til 11. mars 2019.Nasdaq bød 30. januar 152 kroner per aksje og gikk dermed syv kroner over Euronexts første bud på 145 kroner. Nasdaq fikk forhåndsaksept på det budet fra 35,11 prosent av aksjonærene. Euronext har fått aksept for sitt bud fra over 50 prosent av aksjonærene.Se også: Derfor slåss Euronext og Nasdaq om Oslo Børs