Nasdaq stiger mens Dow Jones faller

Publisert 12. mars 2019 kl. 14.35
Oppdatert 12. mars 2019 klokken 14.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,20 prosent og står i 7.573,29 poeng, mens Dow Jones står i 25.610,32 poeng etter en nedgang på 0,16 prosent.KonsumpriseneKonsumprisene i USA var opp 0,2 i februar, sammenlignet med måneden før. På årsbasis var prisene opp 1,5 prosent. KPI var ventet å stige 0,2 prosent på månedsbasis og stige 1,6 prosent på årsbasis, Apple/Boeing- Teknologigigantene på Wall Street steg markant mandag kveld og dro samtidig med seg resten av markedet. Blant annet steg Apple-aksjen fire prosent. Boeing-aksjen derimot, falt over fem prosent på usikkerhet knyttet til selskapets nye flytype, Boeing 737 MAX, som var involvert i den andre flyulykken på et halvt år, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.- Når det er sagt, den generelle stemningen i aksjemarkedet er god, slår Berntsen fast.USA/KinaPå handelsfronten ventes det fortsatt på nyheter fra forhandlingene mellom USA og Kina, etter at den kinesiske sentralbanksjefen ifølge Bloomberg News uttalte at Beijing og Washington generelt er enige om flere avgjørende saker, og at de også har hatt fruktbare diskusjoner om valuta.