Nordea fullfører kjøpet av Gjensidige Bank

Nordea har overtatt alle aksjene i Gjensidige Bank.

Transaksjonen omfatter kjøp av alle aksjer i Gjensidige Bank, samt en strategisk samarbeidsavtale med Gjensidige Forsikring om gjensidig distribusjon av forsikrings- og finansprodukter i Norge, heter det i en pressemelding fredag.Oppkjøpet har blitt godkjent av Konkurransetilsynet og Finanstilsynet, opplyses det.Inntil videre vil Gjensidige Bank fortsette å drive som en selvstendig bank under nåværende merkenavn. Nordea ønsker kunder og medarbeidere i Gjensidige Bank velkommen.- Dette oppkjøpet støtter opp om strategien vår om å vokse i det viktige norske markedet. Målet er å tilby kundene våre et bredere utvalg tjenester og innovative bankløsninger. Nordea har en veldig solid posisjon i Norge, og vi gleder oss til å betjene de nye kundene våre, sier John Sætre, leder av Nordeas personmarked i Norge, i meldingen. Det inngås også en gjensidig samarbeidsavtale med Gjensidige Forsikring. - Vi har store forventninger til samarbeidet med Nordea. Vi utfyller hverandre godt, og det er stor entusiasme i begge organisasjonene. Avtalen gir oss muligheten til å øke kunderekkevidden gjennom en av de ledende nordiske bankene med digitalisering og innovasjon høyt på agendaen, sier Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige, i meldingen. Oppkjøpet vil ifølge meldingen tilføre 186.000 kunder med 51,6 milliarder kroner i utlånsvolum (per 31. desember 2018).