Norges største boligplattform klar for Johan Sverdrup

Nå står den fjerde og siste plattformen i første fase av gigantprosjektet klar for å seile fra Kværners verft på Stord ut til Johan Sverdrup-feltet.

Børs

Med 560 sengeplasser er Johan Sverdrup boligplattformen den største av sitt slag i Norge. Nå står den fjerde og siste plattformen i første fase av gigantprosjektet klar for å seile fra Kværners verft på Stord ut til Johan Sverdrup-feltet hvor den skal installeres i ett løft, går det frem av en melding.- Et viktig skritt- Dette er en viktig dag for Equinor, Johan Sverdrup-partnerskapet og for norsk sokkel, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for utvikling og produksjon i Norge.- Som siste plattform i første byggetrinn av prosjektet tar vi med ferdigstillingen av boligplattformen et viktig skritt nærmere oppstart av Norges store inntektskilde de neste 50 årene, fortsteter Nylund.Johan Sverdrup-feltet – som eies av lisenspartnerne Equinor, Aker BP, Lundin Norway, Petoro og Total – forventes å bidra med verdier og inntekter for den norske stat og samfunn på mer enn 900 milliarder kroner over feltets levetid.6,7 mrd. kronerEt konsortium bestående av Kværner og KBR ble i juni 2015 tildelt kontrakten, med en verdi på 6,7 milliarder kroner, for å bygge dekket til utstyr- og boligplattformen til Johan Sverdrup. Leirvik AS fikk jobben med å bygge boligmodulene til plattformdekket.På topp har mer enn 2000 mennesker vært involvert i byggingen av plattformen.15. februar i år leverte konsortiet plattformdekket formelt over til Equinor, akkurat som planlagt for mer enn tre og et halvt år siden. En måned senere, etter ytterligere forberedelser, står nå boligplattformen klar for å seile ut til Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen med løftefartøyet Pioneering Spirit.

equinor
kværner
johan sverdrup
Nyheter
Børs