Norsk Hydro oppdaterer om cyberangrepet

Hydro har gjort fremskritt for å sikre trygg og stabil drift i selskapet, etter et omfattende cyber-angrep som rammet på tirsdag, heter det i en børsmelding onsdag. Hydros tekniske team, med ekstern støtte, har lykkes med å oppdage årsaken til problemene og jobber for tiden med å validere planen og prosessen for å starte selskapets IT-systemer på en trygg og forsvarlig måte. Det er imidlertid fortsatt ikke klart hvor lang tid det kan ta å gjenopprette stabil IT-drift, heter det videre.Etter å ha oppdaget problemet, isolerte Hydro alle verk og operasjoner og iverksatte mer manuelle prosesser og prosedyrer. Hovedprioriteten er fortsatt å sikre sikker drift og begrense driftsmessige og finansielle konsekvenser.- Jeg er glad for å se at vi gjør fremgang, og jeg er imponert over hvordan kolleger over hele verden jobber døgnet rundt for å løse denne krevende situasjonen og sikre trygg og forsvarlig drift, sier Hydros finansdirektør Eivind Kallevik i meldingen.- Jeg vil også takke våre eksterne partnere som har gjort en viktig jobb for å støtte vår innsats, og også relevante myndigheter, som håndterer problemet med det alvoret saken fortjener, sier Kallevik.Driften går stort sett som normalt, med stabile leveranser til kunder i henhold til spesifikasjoner, med noe mer manuell drift enn normalt, opplyses det.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker