Norwegian-rally på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,37 prosent før den sluttet på 873,79 poeng. Det ble omsatt aksjer for litt over 3,4 milliarder kroner.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 65,47 dollar, ned 0,59 prosent.TDN Direkt kan fortelle at Rystad Energy har et offisielt Brent-prisanslag på 65 dollar per fat ved utgangen av 2019. - Det forutsetter at Opec holder disiplin og at Iran-sanksjonene holdes i hevd. Fundamentalt burde den sunket i forhold til det, og det er ikke usannsynlig, men det er mer sannsynlig at Opec holder disiplinen, så kommer 2020, og da blir man reddet av internasjonal shipping, slår Jarand Rystad fast. Equinor la på seg 0,54 prosent og endte på 194,30 kroner.NorwegianOnsdag 6. mars var siste frist for å kjøpe eller selge tegningsretter i Norwegian. Tegningsperioden for emisjonen avsluttes førstkommende fredag.I dag sluttet Norwegian-aksjen på 63,90 kroner (+7,21 prosent) mens en tegningsrett endte på 30,50 kroner (+15,53 prosent).EMGSMandag kom meldingen om at EMGS hadde inngått en kontrakt med Equinor, med samme betingelser som beskrevet i intensjonsavtalen fra februar. Avtalen inneholder lisenser for Barentshavet, Norskehavet og Nordsjøen, samt prefunding av nye multiklientstudier i Nordsjøen. Kontrakten har en verdi på åtte millioner dollar, og EMGS forventer å bokføre syv millioner dollar i inntekt i løpet av første kvartal.Mandag hoppet EMGS-aksjen 33,79 prosent, tirsdag la den på seg 41,75 prosent mens den i dag sluttet på 2,88 kroner etter en oppgang på ytterligere 4,73 prosent.Philly ShipyardMandag i forrige uke valgte investeringsdirektør Stig Myrseth å inkludere det Røkke-dominerte skipsverftet Philly Shipyard i sin anbefalte portefølje. Det gikk ikke upåaktet hen, og i løpet av samme dag hoppet aksjen 31,67 prosent, fra 30 kroner til 39,50 kroner.I dagene som fulgte har aksjekursen fortsatt oppover, og i dag sluttet aksjen på 52 kroner, opp 18,18 prosent. I løpet av formiddagen var aksjen oppe i 67,80 kroner.- Nå handles Philly rundt netto rentebærende kontanter, noe som tilkjennegir at verftet ikke lenger er priset som om det blir lagt ned, sier Myrseth til Hegnar.no.Han understreker at den videre kursutviklingen i stor grad avhenger av om selskapet klarer å sikre seg nye ordrer.- Personlig heller jeg mot at Philly klarer å lande noen av kontraktsmulighetene som sirkulerer der ute nå, og i så fall skal nok aksjen videre opp. Det haster imidlertid å få slike ordrer ettersom ordreboken er tom etter dette kvartalet. Om det ikke kommer noen ordrer i løpet av 2-3 uker vil jeg bli urolig, sier Myrseth til Hegnar.no.Subsea 7Subsea 7 har siden desember 2018 blitt tildelt tre engineeringstudie-kontrakter på prosjekter for Woodside. Hver kontrakt inneholder også en opsjon for Woodside til å gå videre til utførelsesfasen med en EPCI-kontrakt, fremgår det av en børsmelding. Med antakelse om endelig investeringsbeslutning på prosjektene vil de til sammen være lik en «major» kontraktstildeling for Subsea 7.Subsea 7 klatret 4,63 prosent til 108,40 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også