Notert i dag - hopper 33 prosent

Levi Strauss gjør en sterk debut i dagens børsnotering.

Levi Strauss, selskapet bak merkevaren Levis, er tilbake på børsen etter 34 år som privat selskap.Onsdag satte selskapet IPO-kursen til 17 dollar, noe som var over forventningen om en kurs mellom 14 og 16 dollar per aksje.Klesprodusenten omsatte for 5,6 milliarder i 2018, opp 13,7 prosent fra året før.Bukser for menn sto for 4,0 milliarder av omsetningen. og var en nøkkeldriver for bunnlinjen, skal selskapet ha sagt, ifølge CNBC.Markedet for bukser har på global basis vokst med 3,5 prosent årlig de siste ti årene, ifølge en analytiker Jamie Merriman fra Bernstein.Selskapet forventer også vekst i Kina, som kun sto for 3 prosent av fjorårets salg.Aksjen er opp 32,41 prosent til 22,51 dollar.


Les også