Orkla har gjort to oppkjøp

Kjøper i Sverige og Portugal.

Publisert 29. mars 2019 kl. 08.24
Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 102 ord
Orkla har gjennom sitt heleide datterselskap Orkla Foods Sverige signert og gjennomført en avtale om å kjøpe Lecora, en svensk produsent av fryste og kjølte vegan- og vegetarretter, går det frem av Orklas hjemmesider.Lecora er også markedsledende innen schnitzel, og tilbyr i tillegg ferdigretter.En stor andel av sortimentet er økologisk. Storhusholdning utgjør den største kundegruppen, men selskapet har også noe salg til dagligvarehandelen.Samtidig har Orkla signert og gjennomført en avtale om å kjøpe 43,5 prosent av aksjene i det portugisiske selskapet Asteriscos e Reticências. Selskapet produserer fermenterte te-baserte helsedrikker som selges over hele Europa under merkevaren Captain Kombucha.