Oslo Børs åpner opp

Publisert 12. mars 2019 kl. 09.02
Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 20.56
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 473 ord
I kjølvannet av oppturen på og på , er det bred oppgang også på Oslo Børs tirsdag morgen.Etter drøye 20 minutters handel står hovedindeksen i 867,22, opp 0,39 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 271 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,35 prosent til 66,81 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,49 prosent til 57,07 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 66,43 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Prisene støttes ifølge nyhetsbyrået av sunn etterspørsel, signaler om dypere produksjonskutt i Saudi-Arabia ut april og generelt bred oppgang i finansmarkedene.Bank of America Merrill Lynch skriver i et notat at de til tross for makroøkonomisk motvind fortsatt venter en snittpris i år for Brent på 70 dollar per fat og WTI på 59 dollar per fat. Prisdifferansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske WTI med mai-levering er nå på 9,4 dollar pr fat.Storbanken sier ifølge TDN Direkt at den store differansen delvis skyldes etterspørsel for marin diesel som ventes neste år som del av de nye drivstoffregelene fra International Maritime Organization.Equinor klatrer 0,21 prosent til 189,10 kroner, mens Aker BP er opp 0,68 prosent til 297,80 kroner. DNO stiger 0,41 prosent til 18,34 kroner.Vinnere og tapereBlant de mest omsatte aksjene er det omtrent kun god stemning tirsdag morgen.DNB klatrer 0,19 prosent, Yara stiger 1,35 prosent, Norsk Hydro er opp 1,32 prosent og Telenor klatrer 0,12 prosent. Tomra styrker seg 0,41 prosent, mens NEL stiger 1,45 prosent.Analysesjef i Norne Securities, Karl-Johan Molnes, , og gjentok samtidig sin kjøpsanbefaling.Dagens hittil største vinner er Eidesvik Offshore, som mandag meldte at de . Aksjen stiger 5,71 prosent til 5,55 kroner.Lerøy Seafood er den eneste tungvekteren som står i rødt, med et fall på 0,42 prosent til 66,90 kroner. Aksjen som foreløpig har falt mest tirsdag er Thin Film Electronics, med en nedgang på 5,42 prosent til 0,41 kroner.Vi nevner også EMGS, som tirsdag klatrer ytterligere 5,15 prosent til 3,06 kroner. Selskapet meldte mandag at en kontrakt de ble tildelt i februar . EMGS-aksjen har den siste måneden styrket seg hele 136,29 prosent.Faller videreNorwegian svekkes tirsdag morgen 0,42 prosent til 56,40 kroner.Stadig flere land og flyselskaper setter den ulykkesrammede flytypen Boeing 737 MAX 8 på bakken, og i morges ble det kjent at også Singapore slutter seg til disse, melder NTB.Samtidig er amerikanske myndigheter avventende. Utsendinger fra USAs luftfartsmyndighet FAA ankom mandag åstedet for ulykken. I en uttalelse mandag sa FAA at de konkrete kravene trolig vil komme senest i april. De vil blant annet kreve endringer i datasystemene i MAX 8-flyet.Norwegian meldte mandag at .Hvor mye Bjørn Kjos og de andre Norwegian-toppene eier etter at siste emisjon ble overtegnet fredag,