Oslo Børs faller fra start

Pilene peker nedover fra start på Oslo Børs fredag.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 864,20, etter en nedgang på 0,4 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 328 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsfall i USA i går og ganske røde børser i Asia tidligere i dag.Særlig Kina-børsene utmerket seg negativt etter svake handelstall .Oljeprisen ser rødtDe samme handelstallene legger også press på oljeprisene fredag morgen.Brent-oljen faller 1,3 prosent til 65,44 dollar fatet, som er litt ned fra rundt 65,80 dollar ved stengetid i går.WTI-oljen er ned 1,1 prosent til 56,05 kroner.Jefferies bekymrer seg ifølge Reuters også for trusselen fra USAs skiferoljeproduksjon, etter at ExxonMobil og Chevron annonserte store vekstplaner denne uken.- De store selskapene bringer skala, stabile investeringer og vitenskap, og kan gi en høyere vekstbane for Permian-bassenget - noe som igjen kan begrense oppsiden i oljeprisene, skriver banken.På Oslo Børs trekker Aker BP ned 2,0 prosent til 295,80 kroner.Equinor faller 1,1 prosent til 191,95 kroner, mens DNO er ned 0,9 prosent til 17,97 kroner.Fredriksen-smellNedgangen skjer på bred basis.Blant de 25 mest omsatte er det bare tre aksjer som stiger.Golden Ocean faller nye 2,8 prosent til 40,78 kroner etter at DNB Markets har kuttet kursmålet kraftig .Elkem utmerker seg negativt med en nedgang på 2,7 prosent til 28,19 kroner.BW Offshore står i minus 2,1 prosent på 37,70 kroner, mens PGS faller 1,4 prosent til 17,74 kroner.Norwegian er ned 0,1 prosent til 60,62 kroner på siste dag i tegningsperioden for emisjonen.Morgan Stanley har oppgradert aksjen til nøytralvekt, men sliter med sikten og fjerner kursmålet .Nytt Questerre-løftQuesterre fortsetter opp etter gårsdagens rally, og stiger nye 2,7 prosent til 2,65 kroner.Pareto mener aksjen kan doble seg . Og Sparebank 1 Markets mener den potensielle oppsiden er spektakulær.Targovax stiger 2,7 prosent til 8,52 kroner etter gladmelding fra USA .Vinnerlisten toppes av Merkur Market-noterte River iGaming, som legger på seg 11,1 prosent til 29,99 kroner.Siem Offshore stiger 8,6 prosent til 1,65 kroner etter ny kontrakt for Siem Spearfish .Supplyduo i rødtI andre enden finner vi Apptix, som faller 11,9 prosent til 1,41 kroner.WR Entertainment er ned 6,8 prosent til 2,46 kroner på Merkur Market, mens Asetek faller 5,3 prosent til 32,15 kroner.Supplyduoen Havila Shipping og Solstad Offshore trekker ned drøye tre prosent.Myrseth-favoritten Philly Shipyard fortsetter gårsdagens trend, og går tilbake nye 3,6 prosent til 46,10 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også