Oslo kommune anker sak mot tvangsinnløste småaksjonærer i Hafslund

Oslo kommune vil anke skjønnsvurderingen fra februar, der Oslo tingrett kom fram til at verdien på de tvangsinnløste Hafslund-aksjene burde være 147,13 kroner.

Publisert 12. mars 2019 kl. 11.29
Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 20.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
Styreleder i Oslo Energi Holding, Anders Berg, bekrefter overfor  at anken ble levert før fristen gikk ut mandag.Oslo Energi Holding varslet i 2017 et bud på 96,75 kroner etter å ha kjøpt finske Fortums aksjepost i Hafslund og kommet over en eierandel på 90 prosent.Dermed kunne det kommunale selskapet tvangsinnløse de øvrige aksjonærene som ikke aksepterte prisen. Over 1.500 aksjonærer takket nei til tilbudet fra Oslo Energi Holdning, som er Oslo kommunes omstruktureringsselskap i energisektoren.Rundt 1.500 aksjeeiere i Hafslund trakk Oslo kommune for retten for å få avgjort prisen på aksjene sine. Resultatet ble 147 kroner, 50 kroner mer enn tilbudet.Tilbudet fra kommunen var på 96,75 kroner per aksje, men 1.470 minoritetsaksjonærer valgte å takke nei til tilbudet fordi de mener aksjene er verdt mer.Oslo tingrett fastsatte i februar løsningssummen til 147,13 kroner. Det er snakk om til sammen 19,5 millioner aksjer. Løsningssummen blir dermed på drøyt 2,8 milliarder kroner – en snau milliard kroner mer enn det aksjonærene først ble tilbudt.Styreleder i Oslo Energi Holding, Anders Berg ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer og viser til byrådsleder Raymond Johansen (Ap), Han legger til at mer informasjon vil legges ut på Oslo kommunes nettsider om kort tid.