PGNiG får benytte «Deepsea Nordkapp» til letebrønn

Det polske oljeselskapet skal bore sin første letebrønn på norsk sokkel som operatør til høsten. Odfjell Drillings nyeste og råeste rigg skal gjøre jobben.

Odfjell Drillings nyeste borerigg, «Deepsea Nordkapp», har forlatt Las Palmas og har dermed startet på sjarmøretappen på reisen til Norge der den skal rett inn på kontrakt med Aker BP.Kontrakten er på to år, og i tillegg til mulighet for forlengelse i ytterligere to år.Det betyr ikke at ikke andre aktører får benytte seg av den splitter nye riggen - av flere omtalt som verdens mest avanserte - i perioden. Ifølge en melding sendt ut tirsdag, har Aker BP inngått en avtale med det polske oljeselskapet PGNiG om å leie ut riggen til boring av en letebrønn på Shrek-prospektet i lisens 838 i Norskehavet. PGNiG er operatør med en eierandel på 40 prosent, mens Aker BP og DEA eier 30 prosent hver. Det blir polakkenes første brønn på norsk sokkel med status som operatør. Oppstart er ventet til mellom 1. september og 30. november. Først skal imidlertid riggen bore produksjonsbrønner på Sogul og Ærfugl-feltene der Aker BP er operatør. PGNiG eier henholdsvis 35 prosent og 11,92 prosent av de respektive lisensene. Oppstart er planlagt til mai i år etter at riggen har gjennomgått den siste testingen i Bergen der den ventes å ankomme i april.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også