Platekompaniet-gründer med nye millionkjøp

Har nå aksjer for over 220 millioner kroner i to selskaper.

Platekompaniet-gründer Egil Christen Dahl har siden han solgte seg ut av Platekompaniet i 2008, gjort det stort som investor i eiendom og på børsen.Blant Dahls største aksjeposter er inkassoselskapet B2Holding og elektronikkprodusenten Kitron, der han det siste året har kjøpt seg opp betraktelig.Ferske aksjonærregistre viser at han gjennom sitt heleide selskap Vevlen Gård AS, i løpet av forrige uke kjøpte 250.000 aksjer i både B2Holding og Kitron.Basert på gjennomsnittskurser forrige uke betalte han 3,1 millioner kroner for aksjene i B2Holding, og 2,2 millioner kroner for aksjene i Kitron.Det siste året har han kjøpt seg opp fra en eierandel på 3,41 prosent i Kitron til dagens eierandel på 6,1 prosent. Posisjonen er verdt drøyt 100 millioner kroner, og gjør han til største aksjonær i selskapet hvor blant annet investor Aasulv Tveitereid også befinner seg høyt på aksjonærlisten. Tveitereid har tidligere blant annet jobbet i investeringsselskapet til Egil Stenshagen, og er i likhet med Dahl også storaksjonær i B2Holding. I B2Holding har Dahl økt eierandelen fra 1,16 prosent til 2,26 prosent det siste året. Han er sjette største aksjonær med en beholdning verdt om lag 122 millioner kroner.Kjøpene i B2Holding det siste året har riktignok ikke vært en lønnsom affære for den ellers suksessrike investoren. I den perioden har nemlig B2Holding-aksjen falt med om lag 35 prosent. Kitron-aksjen har steget omtrent åtte prosent det siste året.


Les også