Rally i rigg og supply - ny Norwegian-smell

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 888,69 torsdag, etter en oppgang på 0,27 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.585 millioner kroner.Wall Street har svingt seg opp etter at pilene pekte nedover i åpningsminuttene .På makrofronten har jobless claims , Philly Fed-indeksen og ledende indikatorer alle overrasket positivt.Overrasket gjorde også Federal Reserve i går ved å signalisere ingen flere renteøkninger i år.Toneangivende Europa-børser utviklet seg blandet.Britiske FTSE 100 steg 0,8 prosent etter dagens rentedom , mens tyske DAX og franske CAC 40 falt hhv. 0,5 og 0,1 prosent.Oljeaksjer i sigetOljeprisene beveger seg nokså sidelengs, og holder seg nær rekordnivåer for året.Brent-oljen faller 0,3 prosent til 68,32 dollar, som likevel er opp fra rundt 68,15 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen stiger marginalt til 60,26 dollar fatet.Prisene henter ifølge Reuters støtte fra fallende oljelagre, OPEC-kutt og USA-sanksjoner mot Iran og Venezuela.På Oslo Børs steg Equinor 0,9 prosent til 195,20 kroner.Aker BP endte opp 1,5 prosent til 310,20 kroner, mens DNO klatret 2,1 prosent til 19,42 kroner etter å ha fullført kjøpet av Faroe Petroleum .Riggduo yppet segI oljeservice merker vi oss Borr Drilling, med en oppgang på 3,7 prosent til 27,80 kroner.Et joint venture bestående av Etesco og Tor Olav Trøims Magni Partners seiler opp som favoritt til å kjøpe fire ikke-ferdigstilte ultradypvannsenheter fra Sete Brasil, melder Upstream ifølge TDN Direkt torsdag.Magni Partners er hovedeier i Borr Drilling.Ellers i rigg merker vi oss at Seadrill la på seg 3,9 prosent til 83,77 kroner.Norwegian-smellBlant de mest omsatte er Norwegian igjen høyt oppe på taperlisten.En negativ analyse fra HSBC senket i går aksjen nesten 10 prosent, og torsdag falt aksjen nye 5,3 prosent til 48,02 kroner på dagens fjerde høyeste volum.Nel markerte seg positivt med en oppgang på 3,5 prosent til 6,14 kroner.Vi merker oss også at Axactor steg 3,6 prosent til 19,98 kroner, etter at John Fredriksen har plukket opp aksjene Arne Blystad solgte .På den negative siden finner vi Golden Ocean, som korrigerte ned 1,8 prosent til 44,50 kroner etter gårsdagens markante oppsving .Korreksjonen skjer etter at Vale onsdag kveld meldte at driften av Alegria-gruven i Mariana-komplekset er suspendert på midlertidig og forebyggende basis.To sykloner som er underveis i nord-australsk farvann bidrar også til nedgangen. Capesize-ratene stupte i dag 15 prosent, viste tall fra Baltic Dry.Les også: Victoria skaper trøbbel for Fredriksen Rally i supplyHøyt på vinnerlisten finner vi en rekke supplyaksjer.En analytiker Hegnar.no har vært i kontakt med forteller at supplyrederne tjener penger igjen, og da i et særlig sterkt marked i Nordsjøen.Siem Offshore steg 12,1 prosent til 1,67 kroner, DOF 5,8 prosent til 4,73 kroner, mens Eidesvik Offshore la på seg 5,7 prosent til 5,55 kroner.Vi tar også med Solstad Offshore på pluss 3,6 prosent til 1,67 kroner og Øystein Stray Spetalen-dominerte Standard Drilling på pluss 3,7 prosent til 1,19 kroner.Sistnevnte opplyste tidligere torsdag om kontrakter for tre av sine PSV-er (platform supply vessels).Blant andre vinnere merker vi oss Targovax og Philly Shipyard. De to steg hhv. 12,0 prosent til 11,20 kroner og 9,9 prosent til 42,30 kroner.Førstnevnte har steget over 43 prosent den siste månedene, etter en positiv nyhetsstrøm.Aller mest steg Merkur Market-duoen Zenith Energy og WR Entertainment, det vil si 35,0 prosent til 34 øre og 33,9 prosent til 3,00 kroner.SolnedgangBlant få aksjer som falt mer enn nevnte Norwegian, finner vi solparkselskapet Aega, som gikk tilbake 7,4 prosent til 1,00 kroner på Oslo Axess.poLight endte i minus 9,4 prosent på 24 kroner og Navamedic i minus 5,9 prosent til 12 kroner.Aller mest falt Merkur Market-duoen Black Sea Property og Baltic Sea Properties, det vil si med hhv. 35,7 prosent til 27 øre og 10,6 prosent til 32 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også