Røkke-selskap er sikre på å få arbeid

Fartøyet har tidligere utgjort over 20 prosent av resultatet til selskapet

I midten av februar ble det klart at Røkke-dominerte Ocean Yield hadde inngått en kontrakt med hans nye oljeprosjekt i Ghana, Aker Energy, for en opsjon for leie av rederiets FPSO «Dhirubhai-1» i en periode på 15 år. Hvis Aker Energy skulle utøve opsjonen vil fartøyet bli brukt på et tidlig produksjonsprosjekt for olje utenfor Ghana.Aker Energy skulle betale tre millioner dollar for opsjonen, som må utøves før 1. mai 2019. I tillegg kan Aker Energy forlenge opsjonsperioden med ytterligere 30 dager mot ekstra kompensasjon. Dersom opsjonen utøves vil Ocean Yield finansiere en modifikasjon av fartøyet, mot at Aker Energy betaler en rate som reflekterer den bokførte verdien av skipet og modifikasjonskostnaden.Dersom opsjonen utøves vil Ocean Yield høste inntekter fra FPSO-en allerede i år.Nyheter knyttet til FPSO-en har vært sentralt for investorene i Ocean Yield, ettersom det ene fartøyet tidligere har stått for godt over 20 prosent av resultatet til selskapet. Frykten har vært at mangel på arbeid for FPSO-en skulle føre til at selskapet som omtaler seg som "The dividend yield company", måtte redusere utbyttet.Investorene kunne dermed puste lettet ut når selskapet i presentasjonen for fjerde kvartal kunngjorde at utsiktene for fast arbeid for FPSO-en, gjør at selskapet også vil opprettholde policyen sin med å betale attraktive, kvartalsvise utbytter til aksjonærene.Sikker på arbeidUnder DNBs Oil, Offshore & Shipping-konferanse torsdag, sa konsernsjef Lars Solbakken i Ocean Yield at han er sikker på at de vil sikre arbeid for fartøyet.-Største risiko er at Aker Energy vil utsette endelig investeringsbeslutning. Men vi føler oss nå sikre på at vi vil sikre arbeid for enheten fra Aker Energy eller andre, sa han på konferansen, ifølge TDN Direkt.Bakgrunnen for at utøvelsesdatoen for opsjonen er satt til 1. mai, er at Aker Energys plan for utbygging og drift skal leveres i slutten av mars, og at det vil ta rundt 30 dager for godkjennelse av ghanesiske myndigheter.Ifølge Solbakken vurderer Aker Energy fortsatt hvilket felt de vil sette "Dhiurbhai-1" ved, og konverteringsprisen for fartøyet vil avhenge av dette.Konserndirektør for feltutvikling Stefan Johansson i Aker Energy sa onsdag til TDN Direkt at de kan ende opp med inntil tre FPSO-er på prosjektet, dersom resultatene av boringen selskapet planlegger å gjøre havner i øvre del av estimatintervallet deres. Kjell Inge Røkkes Aker eier om lag to tredjedeler av Ocean Yield. Ved lunsjtider torsdag er Ocean Yield-aksjen uendret til 61,50 kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker