Scanship-sjefen: - Et gjennombrudd

Skal levere til to kjempeskip. Og kanskje enda flere.

Publisert 28. mars 2019 kl. 13.50
Oppdatert 28. mars 2019 klokken 14.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 111 ord
Scanship Holding har gjennom datterselskapet Scanship AS inngått en kontrakt med et europeisk verft for å levere sitt nye avfallssystem med karbonfangstteknologi til to store cruiseskip, går det frem av en børsmelding.Kontrakten inkluderer opsjon for leveranser til ytterligere to skip i samme serie.Dagens kontrakt inkluderer også leveranse av Scanship MAP for produksjon av ren energi fra avfall generert ombord på skip.- Dette er en gjennombruddskontrakt for oss og en milepæl for kommersialisering av Scanship MAP-teknologien, sier Scanship-sjef Henrik Badin i en kommentar.Markedet reagerer positivt, og sender Scanship Holding opp 5,2 prosent til 6,52 kroner på Oslo Axess. Aksjen har steget 42 prosent hittil i år, og 26,3 prosent den siste måneden.