Scatec Solar til ny all-time high - oppturen ikke over

Både meglerhus og investeringsøkonom har stor tro på at aksjen vil fortsette oppturen.  

Publisert 28. mars 2019 kl. 14.46
Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 20.11
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 285 ord
Scatec Solar er torsdag ettermiddag opp 3,8 prosent til 87,80 kroner på Oslo Børs, som er ny all-time high. Hittil i 2019 er aksjen opp 19,11 prosent, mens aksjen doblet seg det siste året med en oppgang på 99,53 prosent.Oppgangen er derimot ikke over, mener DNB Markets,
som onsdag tok opp dekning på aksjen med en kjøpsanbefaling. Analytiker Eivind Sars Veddeng har satt kursmålet til 100 kroner, og begrunner dette med blant annet til selskapets solide posisjon og erfaring i raskt voksende solarmarkeder.- Jo flere solparker som installeres og drives, jo høyere vil den løpende kontantstrømmen bli. Dette gjør at selskapet seiler opp som en fremtidig utbyttemaskin, noe jeg tror mye av grunnen til at selskapet nå handles på all-time-high nivåer, sier Johannesen.  Scatec Solar var også en av de fem «snille» aksjene Peter Hermarud listet opp i Økonominyhetene på HegnarTV onsdag.
Meglerhuset venter EBITDA vil vokse fra 961 millioner kroner i 2018 til 1,8 milliarder i 2021, og venter utbytte per aksje til å øke fra 0,95 kroner per aksje til 2,4 kroner per aksje i 2021.Økonom: «One stop-shop» - Selskapet har over tid vist at de driver godt, med økende inntekter i flere kvartaler på rad. Det faktumet at Scatec Solar er en «one stop-shop» i sin forretningsmodell gjør at selskapet drar stor nytte av økt skalering av sine solparker, sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen til Hegnar.no. Ifølge Bloomberg handles aksjen til 6,1 prosent premium i forhold til analytikerkonsensus, mens den over det siste året har vært handlet med en rabatt til 8 prosent. Johannesen har fulgt aksjen over lengre tid, og tror på at aksjen skal videre opp. - Med det positive momentumet det er rundt selskapet, i forhold til fokuset på klima og bærekraft kan aksjen fort gå til 100 kroner, sier han.