Sikrer millioninntekter til sitt eneste skip

Castor Maritime har leid ut panamaxen «Magic P» til Oldendorff i inntil åtte måneder. 

Publisert 15. mars 2019 kl. 14.08
Oppdatert 15. mars 2019 klokken 14.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
Rederiet Castor Martine med hovedkontor på Kypros, ble registrert på den norske OTC-listen rett før jul i fjor med store ambisjoner og kun ett skip i flåten - det 2004-bygde tørrlastskipet «Magic P» av typen Panamax.
Ifølge en melding fredag har rederiet inngått en time charter-kontrakt med tyske Oldendorff Carriers for en periode på minimum fem måneder, med mulighet for forlengelse i ytterligere tre måneder.Castor Maritime som ledes av grunnleggeren Petros Panagiotidis og ble etablert i 2017, har en uttalt ambisjon om å vokse videre.
De første 30 dagene er brutto dagrate avtalt til 9.000 dollar, før den øker til 11.250 dollar. Kontrakten er ventet å generere rundt 1,6 millioner dollar, eller nær 14 millioner kroner, i inntekter for miniumsperioden.Ved en forlengelse er inntektene ventet å nå 2,6 millioner dollar, tilsvarende 22,3 millioner kroner , pr. dag. Vil vokse«Magic P» er på 76.453 dødvekttonn og ble bygget i Japan. Det gjeldfrie skipet har operert på en rekke time charter-kontrakter siden leveringen i 2004. Fra juli i fjor til januar i år var skipet leid ut til Oldendorff til en rate på 12.500 dollar pr. dag. I tillegg til å være notert på OTC-listen der selskapet prises til 105,6 millioner kroner, ble selskapet nylig tatt opp på Nasdaq.