Slik åpner Oslo Børs

Publisert 21. mars 2019 kl. 09.00
Oppdatert 21. mars 2019 klokken 18.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 367 ord

Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 887,56 poeng, opp 0,14 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 328 millioner kroner.Store selskaper som Telenor og Norsk Hydro stiger henholdsvis 0,22 og 1,33 prosent, mens DNB faller 0,48 prosentOljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,04 prosent til 68,53 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,23 prosent til 60,09 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 68,14 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen stiger dermed til høyeste notering så langt i år, etter blant annet at tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy som viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 9,6 millioner fat i forrige uke til 439,5 millioner fat. Ifølge TDN Direkt var det ventet at oljelagrene skulle øke med 0,3 millioner fat.- WTI og Brent steg etter de amerikanske råoljelagrene falt, samtidig som markedet har et positivt sentiment etter Opec har bekreftet et videre produksjonskutt til minst 19.juni, sier investeringsanalytiker Benjamin Lu i Philips Futures til Platts.Equinor stiger 0,96 prosent til 195,35 kroner, mens Aker BP stiger 1,90 prosent til 311,40 kroner. DNODNO har fullført kjøpet av Faroe Petroleum  og eier hundre prosent av alle utstedte aksjer i selskapet.Den obligatoriske oppkjøpsprosedyren inntraff etter DNO hadde kjøpt eller fått aksept for over 90 prosent av Faroe-aksjene i sitt endelige kontanttilbud for alle aksjene i selskapet, til en pris på 160 pence per aksje. DNO stiger 1,31 prosent til 19,28 kroner. NorwegianHSBC nedjusterte onsdag sitt kursmål på Norwegian til 20 kroner. Storbanken gjentok ikke overraskende nok sin reduser-anbefaling på aksjen. Aksjen falt hele 9,75 prosent til 50,72 kroner onsdag.Investtech går ut torsdag og anbefaler salg av aksjer i Norwegian.- Norwegian Air Shuttle viser en svak utvikling innenfor en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Fallende trender indikerer at bedriften er inne i en negativ utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er avtagende, skriver Investtech.Torsdag raser Norwegian-aksjen 3,79 prosent til 48,80 kroner. Golden OceanVale opplyste i en melding onsdag at en domstol i Brasil har tillatt Vale å gjenoppta aktiviteten ved Laranjeiras avfallsdeponi og Brucutu-gruven. Produksjonen ved gruven har vært stanset siden tidlig februar.Dette ble tolket som gode nyheter for Golden Ocean, som klatret 4,96 prosent til 45,32 kroner.Onsdag kveld opplyste Vale i en melding at selskapet på midlertidig og forebyggende basis har suspendert operasjonen av Alegria-gruven i Mariana-komplekset.Aksjen faller 1,02 prosent til 44,86 kroner.